fredag 4 november 2011

När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick. Systerdottern recenserar.

När jag fick besök av min elvaåriga systerdotter för några veckor sedan inför bröllopet så slog det mig att hon kanske skulle vara intresserad av att läsa en av mina böcker som jag själv inte hunnit läsa än, medan hon var på besök. Sagt och gjort så lånade jag henne När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick som Pocketlover varit så fin och skickat hit i bröllopspresent. Boken gjorde succé och bara efter några dagar så hade hon slukat halva boken och då med ett fullspäckat turistschema sammtidigt.
     Nu är min systerdottern tryggt hemma i Sverige igen (med boken som hon lovat låna ut till mig för läsning nästa gång jag kommer hem till Sverige). Därför gjorde vi som så att i utbyte mot att hon kunde ta med sig boken hem så gav hon mig en liten kort recension av boken för att publicera på bloggen. Recensionen lade vi upp så att jag frågade henne frågor och hon svarade men innan vi börjar med själva recensionen så skulle jag bara vilja anmärka på hur glad jag är över att hon gillade boken. Sitter nu nämligen och gör listor på böcker som hon skulle kunna tycka om. Fast hon har ju att brås på. Både jag och min syster är bokslukare och min mamma talade om för mig när hon var på besök att anledningen till att jag egentligen lärde mig läsa ordentligt var på grund av rena frustrationen över att inte få läst för mig tillräckligt ofta. Så jag tog upp boken själv för att läsa. Så bokslukare har jag tydligen varit sedan barnsben.
Men nog om det. Nu till själva recensionen: 


Recension

Vad handlar boken om?
Boken handlar om en tjej som heter London som varje natt glömmer dagen innan så när hon vaknar så minns hon inte hennes tidigare liv. För att kunna komma ihåg så skriver hon en dagbok som hon läser i varje morgon. Efter ett tag så träffar hon en kille som heter Lucas som hon blir kär i och hon får det riktigt jobbigt ibland då hon inte kommer ihåg att hon har träffat honom. Ibland blir det bara fel. Sen drömmer hon om framtiden också, om en begravning och om andra saker men hon vet inte om vad det handlar om eller om vem det handlar om.  

Vad var det bästa/sämsta med boken?
Det bästa med boken är att den är så spännande. Den är också ganska lättläst. Den är helt enkelt bara bra. Sen är den lite konstig när det gäller det där att hon drömmer om framtiden och inte minns någonting om vad som har hänt tidigare men den är så bra att det gör ingenting. 

Om du skulle ge ett betyg mellan ett och fem, vad skulle boken hamna då?
Då får den en trea. Kanske får den ett bättre betyg senare men just nu får den en trea.   

Systerdottern i full läskoncentration5 kommentarer:

 1. Underbart att ha en systerdotter som man kan dela läsintresset med:)

  SvaraRadera
 2. Både denna och Barnflickan står i min hylla och väntar på att bli lästa:)

  SvaraRadera
 3. Nattens bibliotek: Visst ar det:)

  ...med nasan i en bok...: Ah! Jag blir tokig av att inte kunna fa tag i bocker som jag verkligen vill lasa. Iof sig sa kan jag ju lasa den har snart :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att hon gillade den! Och jag hoppas att du får läsa den en dag... ;-)

  SvaraRadera
 5. Hon älskade den! Vet precis vad jag ska ge henne som nästa läsning nu :P
  Och snart åker jag hem en sväng så då har jag all tid i världen för att läsa den :)

  SvaraRadera