torsdag 1 september 2011

The magicians av Lev Grossman

HONK HONK HONK HONK HOOOOOOOOONK!

Behöver jag säga något mer om den här boken? För er som inte har läst The magicians och förstår mitt honkande så betyder det ljudet kärlek, lycka och frihet. För så kände jag mig efter att ha läst klart denna fantastiskt fina bok med dess minst sagt cyniske och deprimerade huvudrollsinnehavare. 
     The magicians beskrivs som en blandning mellan Narnia och Harry Potter fast för vuxna och bättre beskrivning av den här boken finns nog inte. Det är till och med så att jag tycker att så stora delar av boken påminner så mycket om Narniakonceptet att det är skrämmande ibland fast utan att det överhuvudtaget stör. Jag älskar böcker som innehåller andra verkligheter än vår egen och den här boken är full av andra världar. Sen har ju ordet magi en oerhörd inverkan på mig och att läsa en bok som innehåller så mycket magi att den nästan sprängs gör mig ännu mer salig vilket lett till att jag inte har någon som helst distans till den här boken. Skulle helst av allt bara vilja skrika JAG ÄLSKARN (med västgötsk brytning). Sen med lite risk för att svära i kyrkan så tycker jag att boken är lite splittrad ibland.  För ibland vet jag inte riktigt vad de egentligen sysslar med i boken. Det finns passager där det händer absolut ingenting fast det egentligen händer en massa. Fast det är ingenting som stör mig eller som jag tycker är negativt. Istället så tycker jag att det förhöjer hela berättelsen och gör så att läsaren känner sig delaktig och som deltagare på "magiuniversitetet" och i landet Fillory.
   Jo jag vet att den här recensionen inte är någon riktig recension för den är för mig helt omöjligt att recensera. Istället kan jag avsluta med att säga att den här boken gav mig en riktigt skön känsla av lycka när jag läste den för den är både trist, humoristisk, sorglig och fantastiskt härlig plus att...
...HONK HONK HONK HONK HOOOOOONK!

Fler som älskat är Bokstävlarna som omedvetet tvingade mig att läsa den när hon skrev den här recensionenBokhora och Emmas boktips fast det finns också de som inte älskat som man kan hitta här

6 kommentarer:

 1. Åh, jag väntar på ett paket där bla den ligger! Ser framemot att läsa den

  SvaraRadera
 2. Gilla recensionen och blir sugen på att ge den till sambon. Finns den på svenska?

  SvaraRadera
 3. ...med näsan i en bok: Åh då har du verkligen någonting att se fram emot! Som tur är så finns det en uppföljare redan som jag ska ta tag i snart :)

  Hundöra: Tack =) Tror däremot inte att de finns på svenska än tyvärr. Satt här och kollade precis på Bokus. Jag tycker att den är hyfsat lättläst dock om man jämför med många andra böcker jag läst på engelska. Hoppas att det är någon som tar åt sig uppdraget snart. Den finns redan på tyska och spanska vet jag.

  SvaraRadera
 4. Tur för mig att den ligger här och väntar ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag är glad att jag omedvetet tvingade dig att läsa boken. :)
  Jag kände ungefär samma sak när jag hade läst den, honk och allt. Jag gillar verkligen den där skevheten, att det ibland knappt händer något och att Quentin och hans vänner bara larvar runt och gör dumma tonårsgrejer och är uttråkade fast de lever mitt i en magisk värld.

  SvaraRadera
 6. Tess: :D

  Anna: Ja, tack för det!! Längtar så efter att få läsa tvåan nu och hoppas på att den är lika härlig och skev. Tonårsångest och magi fungerar verkligen helt utmärkt ihop :)

  SvaraRadera