söndag 17 juli 2011

Efterlyses: Starka kvinnliga föredömen i litteratur. (Helst YA)

Håller på att förbereda lite framtidsplaner här och jag skulle behöva lite tips. Därför efterlyser jag litteratur, helst Young Adult men inte nödvändigt, där det finns starka kvinnliga föredömen. All litteratur som unga vuxna kan identifiera sig med fungerar alldeles utmärkt. 
     Med starka kvinnliga föredömen så menar jag kvinnor inom litteraturen som är starka, självständiga och som gör det som krävs av dem. Samt som inte gör allt för kärleken. Bra exempel är  bland annat Rose i Vampire Academy och tjejerna i Cirkeln. Det behöver inte nödvändigtvis vara litteratur med övernaturliga inslag bara det är böcker med starka kvinnor. 
     Så är det någon som sitter inne på en massa bra tips åt mig så blir jag jätteglad och väldigt, väldigt tacksam.  

12 kommentarer:

 1. Rose är helt klart den bästa starka kvinnliga förebilden tycker jag! Annars gillar jag Katniss från Hungerspelen, i alla fall i den första boken.

  SvaraRadera
 2. Åh tack!! Jag har inte tagit tag i Hungerspelen än men förstår att jag bör göra det snart :)

  SvaraRadera
 3. The Lost Girl i Jonathan Maberrys Rot and Ruin. Förvisso tar det många sidor innan hon dyker upp personligen där, men jag anar att vi får läsa mer om henne i fortsättningen Dust and Decay som släpps i augusti. Jag hoppas det iaf. Hon är stenhård.

  SvaraRadera
 4. Aliide i Mare Kandres Aliide, Aliide. Helt klart.

  SvaraRadera
 5. Grymt!!! Tack!
  Rot and Ruin blev jag sugen på att läsa direkt. Mare Kandre ska jag kolla upp nu :)

  SvaraRadera
 6. Jag kan också rekommendera Ellie i John Marsdens serie kring hur Australien invaderas av en främmande makt.

  SvaraRadera
 7. Jag säger som Fia, Katniss i Hungerspelen (fast bara första boken) är min kvinnliga favorit.

  SvaraRadera
 8. Jag haller helt med Flygaren, Ellie i Tomorrow when the War came-serien ar oerhort tuff och stark!

  Och Faith i Shifters-serien av Rachel Vincent ar ocksa cool, i alla fall i de fyra forsta bockerna.

  Det finns ju massa fler, men jag kan inte komma pa flera just nu... *kortslutning*

  SvaraRadera
 9. Flygaren & Emma: John Marsdens serie är helt ny för mig. Ska genast kolla upp. TACK!

  Även Shifters-serien ska kollas upp nu på direkten :)

  Anna: Måste ta tag i Hungerspelen nu och få läsa om den där Katniss.

  Tack för att fina förslag!

  SvaraRadera
 10. Hittade den här sidan också:
  http://fierceheroines.blogspot.com/

  ^^

  // mirre
  http://schitzo-cookie.blogspot.com/

  SvaraRadera
 11. Miriam: Nä men åH vlken bra blogg du hittade! Tack!!!

  Började på Graceling för ett tag sedan men blev distraherad av en annan bok. Ska ta tag i den igen nu :)

  SvaraRadera