torsdag 28 juli 2011

Bad, bubbel & världens sämsta bok.

Det bästa med att min inflammation fortfarande envisas med hänga sig kvar är att jag "tvingas" till att ta långa varma bad på kvällen. Så häromkvällen när jag tappade upp ett riktigt varmt bad mitt i vinterkylan så kom jag på att jag för ett ganska bra tag sedan hade köpt en klassisk chick-lit bok av Marian Keyes som skulle passa utmärk till det långa badet och det mousserade vinet som jag hade kvar från kvällen innan. Jag är inte direkt någon chick-lit fantast men då och då kan jag absolut tänka mig att läsa en och Marian Keyes går alltid hem hos mig. Sagt och gjort så hällde jag upp ett glas, hoppade i badet och tryckte på play (i och med att det var en ljudbok). 
     Fem minuter in i boken började mina tankar snurra ungefär så här: 
"Vad i hel-ete är det här för en jä-la skitbok? Vad f-n är det här för jä-la ande som helt plötsligt dyker upp? Men hur kan man skriva ihop sådana här dåliga och stereotyp karaktärer? Har jag verkligen tyckt om sån här skit innan?  
Och så där höll jag på tills jag gav upp och stängde av boken. Det här boken är så dåligt att jag blev riktigt arg. Fast i och med att jag faktiskt köpt skitboken och inte lånat så lyssnade jag lite till...för att sedan efter en tredjedel totalt ge upp. 

     Oväntat besök på Star street är för mig ett riktigt fiasko och jag vet inte om det var för att det övernaturliga inslaget är riktigt dåligt, om boken i sig i helhet är dålig, om jag är ovan att läsa engelskt skrivna böcker på svenska eller om jag inte är intresserad av Marian Keyes något mer. Vilket är konstigt för att jag alltid har gillat henne. Fast efter att ha läst en hel del gott betyg om boken hos många bokbloggare så har jag bestämt mig för att det är nog hos mig som problemet finns. Marian Keyes intresserar mig inte längre. Jag bryr mig inte om de personer som bor på Star street, hur de mår, jobbar med och pysslar med. jag struntar även i vad den där anden gör i huset. Som jag för övrigt tycker riktigt illa om.  
     Kanske så skulle boken kunna bli bättre längre fram i historien men jag orkar bara inte lyssna något mer. Så jag stänger av, lägger ner och packar ihop boken och letar rätt på någon annan lättlyssnad kärleksbok som jag kan ta med ner i badkaret. För den här boken gjorde mig bara arg. 

5 kommentarer:

 1. Neeej, vad tråkigt. Jag ahr några gamla favoriter a henne, men jag har hört på flera håll att hon blivit sämre med åren...skit också!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag vet inte vad som har hänt. För jag brukade älska hennes böcker. Lättlästa, välskrivna och underhållande men det här var, enligt mig, riktigt kasst. En förtjusande man var helt ok tyckte jag.
  Kan dock ha varit den där anden som irriterande mig mest. Som hon gett sig på någonting som hon inte riktigt klarade av...

  SvaraRadera
 3. Hmmm, vem har gett boken gott betyg? För jag har verkligen bara läst negativa recensioner av den. Det är därför jag fortfarande inte har läst den fast jag har haft den i över ett halvår. Och inte blev jag mer sugen nu... Jag har också gillat det mesta av Keyes, förhoppningsvis så är detta bara en svacka. Jag hade i och för sig lite svårt för den förra boken också...

  SvaraRadera
 4. Jag ahr helt slutat läsa av henne och chick lit i övrigt. har du läst en har du läst alla.

  SvaraRadera
 5. Sandra: Recensionerna som jag läst har inte direkt varit överväldigade positiva men ändå helt ok. Många har rekommenderat den som typ sommarläsning. Själv så skulle jag nästan inte vilja rekommendera min värsta fiende boken, så dålig tyckte jag att den var.
  Håller med om att den förra inte var direkt fantastisk men ändå läsbar. Hoppas också att hon rycker upp sig och börjar skriva bättre igen. Ska dock testa Shopoholic-böckerna för att se om de kan fylla chick-litbehovet istället :)

  Cecilia: Det har du helt rätt i faktiskt. Fast det är ändå det som jag tyckte var skönt med hennes böcker. Man fick vad man var ute efter. Inga krav, bara underhållning och lyckliga slut:)

  SvaraRadera