tisdag 10 maj 2011

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg

Skräck i akademisk miljö med deckarinslag. Och så en och annan vålnad på det. Det kan inte bli så mycket bättre än så och upplagt för sträckläsning.
         Jag har i och för sig alltid varit intresserad av litteratur, eller egentligen av allt som har att göra med övernaturliga fenomen. Jag gillar det faktum att inte veta eller kunna bevisa om vissa människor går omkring oss och ser och upplever saker som vi andra varken ser eller upplever. Jag tycker om att vi väljer att tro på det som känns rätt för oss själva. Kanske inte så underligt att jag själv har valt en akademisk karriär inom religionsvetenskap egentligen. Jag väljer därför att tro på Amanda Hellbergs berättelse om Maja och hennes förmåga att se vålnader och varsel. Jag vill att det ska vara sant. Det är till och med så att jag nästan vill vara Maja. Se det hon ser och uppleva det hon upplever. Fastän både boken och det Maja upplever, (för att uttrycka mig snyggt), skrämmer skiten ur mig. 
              Att läsa den här boken var nästan som att befinna sig i en lång mardröm som aldrig ville ta slut. När den dock tog slut så ville jag ända ha mer. Amanda Hellberg har en förmåga att överraska läsaren med att från ena stunden gå från vardagligheter där gestalterna dricker té och pratar konst till att sedan befinna sig mitt inne i ett skräckscenario som endast gestalten Maja och läsaren upplever. Amanda Hellberg är en riktigt skicklig skräckförfattare och jag hade slängt mig över hennes debutroman Styggelsen om den hade funnits i e-bokformat så jag hade kunnat få tag i den. Nu får jag snällt vänta tills nästa gång jag kommer hem från Sverige. För vänta kan jag när man är en sådan skicklig författare som Amanda Hellberg.

__________________________________________________________________________________________

Vill du veta vad boken handlar om? Här och här kan du både läsa om det och köpa den.
Här kan du låna den till läsplattan som jag gjorde. 

Amanda Hellberg har även en blogg som jag tycker mycket om. 

Andra som läst, älskat och recenserat är: Boktoka, Breakfast Book Club, Bokomaten, En bokcirkel för alla, Bokhora, Bokbabbel och många fler.     


 • Författare: Amanda Hellberg
 • Förlag: 

  Forum

 • BandtypInbunden
 • Språk: Svenska 
 • Utgiven: 201101
 • Antal sidor: 314
 • Vikt i gram: 438
 • ISBN10:9137136364
 • ISBN13:9789137136363


   

4 kommentarer:

 1. Åh, jag bara måste, måste läsa den!

  SvaraRadera
 2. Absolut!! Jag kan inte förstå att den kunnat undkomma mig så pass länge. Ett rent skräcknöje. Fast, måste jag tillägga, smygande skräck. Inte blodigt att splatteraktigt.

  SvaraRadera
 3. Ja usch, den va så läskig att jag bara kunde läsa den när det var ljust ... ;)

  SvaraRadera
 4. Haha, jag med, Cecilia. Låg vaken ganska länge och väntade på att någon läskig sak skulle krypa ner bredvid mig i sängen :)

  SvaraRadera