onsdag 9 mars 2011

Tre juveler

Med tanke på att jag bor så lång borta från Sverige, ja omvärlden i sig faktiskt när det gäller böcker, så infinner sig någon slags hysterisk lycka de gånger jag får tillgång till "riktiga" böcker med svensk översättning. Med riktiga böcker menar jag så klart skönlitteratur med omslag och inte e-böcker eller studielitteratur som jag nu för tiden oftast läser. Den här känslan av att hålla en riktig bok i handen med riktig text i blir närmare en himmelsk upplevelse. Så när jag härom dagen mötte upp min fantastiska granne här i Palermo, Buenos Aires; Johanna Broman på lite eftermiddagsvin och pga av att hon trist nog flyttar hem i dagarna, blev jag helt toklycklig när hon gav mig tre riktiga böcker i avskedspresent. De tre böckerna är: 

Själens Osaliga Längtan av Audrey Niffenegger
Alfa Hannen av Katarina Wennerstam
och
Ju fortare jag går, desto mindre är jag av Kjersti Annesdatter Skomsvold 

Jag vet inte riktigt vilken jag ska börja med men jag har lovat mig själv att inte börja läsa någon förrän min E-uppsats som jag jobbar på är klar, vilket antagligen kommer dröja ett tag. Fast jag har dem framför mig hela tiden, stryker ofta lätt en hand över omslagen, endast för att påminna mig om att de finns här. För finns det någonting bättre än olästa böcker som väntar på en? Nej, jag tror inte det. TACK fantastiska Johanna!

  

1 kommentar:

  1. Åh sötnos! Kommer att sakna dig!! Ses i sommar, höst eller när det nu blir!

    puss!

    SvaraRadera